Kamerleden stellen vragen over impasse NS-station Zwolle

Diverse Tweede Kamerleden gaan vragen stellen aan minister Schultz van Infrastructuur en Milieu over de bereikte impasse rond het project NS-station Zwolle. In totaal zijn 47 vragen ingediend.

De vragen hebben betrekking op de tegenvallers bij de verbouwing van het NS-station Zwolle en de dreigende overschrijding van de budgetten. Dat meldt dagblad De Stentor.

ProRail

De problemen bij station Zwolle zijn niet van de laatste tijd. Regionaal dagblad De Stentor schreef half januari al over de problemen. ProRail reageerde hierop met een persbericht.

De minister had daarvoor de vaste Kamercommissie voor het spoor een brief gestuurd. In die brief gaf ze uitleg over de problemen zonder dat hierbij bedragen werden genoemd.

Dura Vermeer

Voor onder meer het Zwolse Kamerlid Arie Slob (Christenunie) en Kamerlid Eddy van Hijum (CDA, Laag-Zuthem) was die ministeriële brief aanleiding om schriftelijk vragen te stellen.

De minister denkt enkele weken nodig te hebben voor het beantwoorden van de vragen. Of er een conflict is met aannemer Dura Vermeer en of het juist is dat ProRail te laat is geweest met het aanleveren van de plannen en de noodzakelijke bestemmingsplanverandering zijn enkele van de gestelde Kamervragen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.