ProRail en Spitzke Spoorbouw vernieuwen spoor Venlo

ProRail vernieuwt tussen fussen februari en november een groot deel van de sporen in Venlo en omgeving. Aannemer Spitzke Spoorbouw voert de werkzaamheden uit.  Die bestaan uit het vernieuwen van spoorstaven, dwarsliggers en spoorgrind. In totaal gaat het om zo’n 10 kilometer spoor. De materialen zijn aan het eind van hun levensduur. Na de werkzaamheden is het spoor weer voor lange tijd goed en veilig berijdbaar.

Vanaf deze week worden de eerste voorbereidingen getroffen. Spitzke plaatst dan o.a. de keet, sanitaire voorzieningen en nieuwe spoorstaven op het terrein van ProRail aan de Sloterbeekstraat in Venlo.

Werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden in februari en maart zijn er geen wijzigingen voor treinreizigers. In april wijzigen de vertrek- en aankomstsporen en tijdens de werkzaamheden in oktober rijden er bussen tussen Venlo en Eindhoven. NS informeert reizigers t.z.t. hierover.

Van 10 tot en met 25 maart 2012 werkt ProRail twee weken lang continu aan het spoor. Tijdens deze tweeweekse buitendienststelling ondervinden treinreizigers geen hinder. Omwonenden moeten rekening houden met mogelijke geluids- en lichtoverlast. Voor de vernieuwing van het spoor moet veel materiaal aan- en afgevoerd worden.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.