‘Hoge voltage Betuwelijn op bovenleiding niet doortrekken’

ARNHEM – Het moet goederentreinen makkelijker gemaakt worden voor de Betuwelijn te kiezen. Echter het hoge voltage voor de Betuwelijn op de bovenleiding doortrekken tot de Duitse grens, kan leiden tot problemen met personentreinen tussen Arnhem en Emmerich. Dat schrijft de provincie Gelderland aan minister Schultz van Infrastructuur.

Als het hoge voltage voor de Betuwelijn op de bovenleiding doorgetrokken wordt, hoeven de goederentreinen nog maar één keer van voltage te wisselen als ze Duitsland binnenrijden. Daar geldt een ander voltage op de bovenleiding.

Bovenleiding

De provincie is niet blij met het plan op op deze manier de goederentreinen voorrang te geven boven het passagiersvervoer. Als het plan doorgaat zijn aanpassingen nodig aan de pasagiertreinen die van een ander voltage gebruik maken. Bovendien moeten ze bij het wisselen van bovenleiding ‘omschakelen’, wat iedere keer tot vertraging leidt, zo meldt Omroep Gelderland.

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.