Bouw station Almere Poort start dit weekend

ProRail start dit weekend met de bouw van station Almere Poort in het gelijknamige stadsdeel in Almere. Tussen Almere Centrum en Weesp en tussen Almere Centrum en Naarden-Bussum rijden komende zaterdag en zondag bussen in plaats van treinen.

Tegelijkertijd met de bouw richt de gemeente de omgeving in zodat het station vanaf de opening eind 2012 goed bereikbaar is via veilige en verlichte routes.

Station Almere Poort

Het station Almere Poort wordt gebouwd in het Olympiakwartier, het toekomstige centrumgebied van het stadsdeel. Naast twee liften en trappen krijgt het station Almere Poort voldoende kaartautomaten, wachtruimtes en service- en alarmzuilen. Ook worden er geluidsschermen geplaatst op het station.

Kiss & Ride
Het station krijgt 520 overkapte fietsplekken en 124 fietskluizen. De fietskluizen zijn vanaf begin november te reserveren via de NS website. Er zal voldoende parkeergelegenheid aanwezig zijn op het station en op het voorplein zal een Kiss & Ride (kortparkeervoorziening), een taxistandplaats en een busvoorziening ingericht worden. De gemeente Almere legt beide stationspleinen aan en de toegangswegen naar het station.

Trein

Het station Almere Poort wordt op 9 december 2012 in gebruik genomen. De trein stopt zes keer per uur op het station:
• tweemaal per uur Zwolle (Dronten) – Amsterdam Centraal in beide richtingen;
• tweemaal per uur Almere Oostvaarders – Almere Centrum – Utrecht Centraal in beide richtingen;
• tweemaal per uur Almere Oostvaarders – Schiphol (Leiden/Den Haag Centraal) in beide richtingen.

Dit station is onderdeel van het BOR RegioNet-programma (BereikbaarheidsOffensief Randstad) waarin ProRail, NS en lokale en regionale overheden samenwerken om de bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad per trein te verbeteren.

Onderwerpen: , , , ,

Auteur: Bart Pals

Bart Pals is hoofdredacteur van Nieuwsblad Transport, een zusteruitgave van SpoorPro.

1 reactie op “Bouw station Almere Poort start dit weekend”

Carina|12.03.12|09:38

voor de uitleg van je zeizswijne, maar alle kosmische wetten zijn natuurwetten??Die kon ik nog niet ik heb het ook niet over een zuivering van moeder aarde gehad maar over een transformatie dat is een heel ander proces .Hoe ben je achter je zovele incarneren gekomen en op welke locaties dan in de kosmos, behalve de planeet waar je nu op huisvest? de ellende die een natuurlijke manifestatie met zich meebrengt kan voor de mensheid op zichzelf een zeer positieve uitwerking hebben daar waar een minderheid die er midden in zit dit als een verschrikking ervaart, wat het ook is! Zo wel duidelijk wat ik bedoelde?Ik ben mens en ik ben nu, nu hier wat hier gebeurt is mijn verantwoording net zoals de jouwe, gevolgde lessen elders in de kosmos ( wel of niet waar of uberhaupt mogelijk )zal je dan toxh echt hier dienen uit te werken anders is al hetgeen je elders hebt geleerd en niet toepast waardeloos! Het is niet dood en verderf nodig hebben,het gesprek i deze gaat over het gevolg van een natuurlijke manifestatie voor de mens, niet of we wel of geen dood scenario nodig hebben om tot iets moois te komen, dat is hetzelfde als wachten op de man die op een ezel naar beneden komt om de boel op sleeptouw te nemen! Wij zijn namelijk zelf diegene die aan dat touw zullen moeten trekken! wij zijn zelf zij op wie wij wachten. kijk eens hoeveel aardbevinden en tsunamies er zijn en hoe weing keren de mens daarbij is betrokken, het is treurig dat het gebeurt maar het is de natuur en zij bepaald! Niet wij en daar begint het hele proces van begrip over natuurlijke processen en culturele processen! Ook je erkenning dat je mortaliteit een gift is en geen vloek en dat aan alle goeds een keer een eind komt en vica versa ook. als laatste we leven in het westen volgens een gregoriaanse kalender die van de maya’s is op andere waarden opgetekend, en dan nog wat maakt t uit wat voor een dag het is? een kalender is makkelijk voor cultureel leven er zijn og genoeg plaatsen op aarde waar ze in stenen en kiezels de data rekenen! Elke morgen komt de zon op bij hetzelfde punt en hij gaat onder bij hetzelfde punt! er is niets nieuws onder de zon ..Daarom nogmaals wij zijn zelf zij op wie we wachten een datum in welke kalender dan ook is geen snijpunt voor welke manifestatie dan ook, een samenkomst van meerdere punten die elkaar snijden laten vaak een overgangspunt zien, die hoeft niet gepaard te gaan met een natuurlijke manifestatie of anderzijds!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.