NS ontloopt dankzij energiecontract kostenstijging van 1 miljard euro

2018, NS

NS kan dankzij zijn huidige energiecontract extra kosten van ruim 1 miljard euro ontlopen. Dat blijkt uit de dinsdag gepubliceerde halfjaarcijfers van het bedrijf. Het contract voor tractie-energie is vastgelegd tot en met 2024, waardoor NS nu minder last heeft van de gestegen energiekosten.

Dankzij het huidige energiecontract voor tractie-energie, in combinatie met een in 2019 ingezette campagne van kostenbesparingen, kan NS naar eigen zeggen zijn treinkaartjes betaalbaar houden in een tijd waarin de kosten van veel mensen flink oplopen.

Wel waarschuwt het bedrijf dat de hoge energieprijzen “op lange termijn impact hebben op de kostenontwikkelingen bij NS”. Bovendien wijst de vervoerder op het gegeven dat het aantal “onzekerheden” zal toenemen de komende tijd. Zo weet NS niet of het kan rekenen op reizigersgroei. Daarnaast heeft NS net als de rest van het land te maken met oplopende kosten als gevolg van de toegenomen inflatie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.