DB’s 9 euro-kaartje 10 miljoen keer over de toonbank

Afbeelding: DB

Deutsche Bahn (DB) heeft in de eerste verkoopmaand 10 miljoen zogeheten 9 euro-kaartjes verkocht. Mede daardoor was er in sommige regio’s sprake van een flink herstel van reizigersaantallen.

Volgens DB was op er lokaal in juni sprake van gemiddeld 10 tot 15 procent meer reizigers ten opzichte van de periode voor corona. Wel verschilt het herstel in reizigersaantallen per regio, dag van de week en tijdstip, zegt het spoorbedrijf.

Het 9 euro-kaartje was met name aan het begin van de maand erg in trek. Van de 10 miljoen verkochte kaartjes gingen er 6,5 miljoen stuks in de eerste 10 dagen van juni over de spreekwoordelijke toonbank. Iets meer dan de helft van de kaartjes – 52 procent – is online aangeschaft. Het andere deel werd bij kaartautomaten of aan balies verkocht.

Volgens DB is er opvallend vaak door reizigers met de fiets gebruik gemaakt van het voordelige kaartje voor het openbaar vervoer in Duitsland. In de eerste twee weken vervoerde DB Regio ongeveer 1 miljoen reizigers en hun fiets. Dat was overigens niet altijd en overal mogelijk. Met name in de weekenden op routes in trek bij toeristen was er geen plaats voor fietsen. Het 9 euro-kaartje zal nog tot eind augustus in gebruik zijn.

Dit artikel is afkomstig van RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro. 

Lees verder:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.