Meerdere doden en 11 gewonden bij treinongeval Hongarije

Foto: Csongrád-Csanád County Police

Bij een aanrijding tussen een trein en een bestelwagen zijn in Hongarije eerder op dinsdag meerdere mensen om het leven gekomen, bevestigen spoorwegmaatschappij MAV en de Hongaarse politie. Van de 11 gewonden zijn er twee slecht aan toe.

De aanrijding gebeurde rond 05.50 uur op het Hongaarse platteland in de buurt van de plaats Mindszent. Volgens MAV stak de bestelwagen het spoor over ondanks gesloten slagbomen. De impact was zodanig dat het treinstel uit de rails liep en op zijn kant terecht kwam. Op dat moment had de trein 22 reizigers aan boord.

Volgens verschillende berichten zijn er zeker vijf doden gevallen. De Hongaarse autoriteiten hebben nog geen mededeling gegaan over het precieze aantal slachtoffers en spreken van ‘meerdere doden’. De politie is ter plaatse en doet onderzoek.

Zodra het onderzoek is afgerond, zal de trein terug op de rails worden getakeld. Dat zal mogelijk nog vandaag gebeuren. MAV zegt dat het treinverkeer tussen Hódmezővásárhely to Kiskunfélegyháza nog tot zeker woensdag gestremd zal blijven.

Dit artikel verscheen eerder op RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro. 

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.