Station Den Haag Centraal

NS-pilot met voordeeltickets van start

Reizigers die vanaf dinsdag tussen Den Haag en Eindhoven reizen kunnen tot 60 procent korting ontvangen als zij een rustige trein nemen. De korting is onderdeel van een nieuw pilotproject van NS, waarbij de korting bepaald wordt door de zogeheten druktedata van de vervoerder.

Voorwaarde voor de korting is dat je het kaartje voor de treinreis op het traject Den Haag Centraal-Eindhoven Centraal minimaal een dag van tevoren aanschaft. Dan kun je tevens in de reisplanner van NS zien welke korting er mogelijk is bij welke vertrektijd. De reisplanner zal namelijk inzichtelijk maken wat de stand van zaken is qua stoelbezetting. Daarmee moet het voor de NS tevens duidelijk worden in welke mate reizigers zich laten leiden door korting.

“Onze reizigers zijn al gewend dat we korting geven als er gereisd wordt tijdens daluren, maar we gaan nu voor het eerst een korting op maat per treinrit aanbieden”, zegt Tjalling Smit, die als lid van de raad van bestuur van NS over de treinkaartjes en abonnementen gaat. Hij hoopt tevens dat dit reizigers er ook toe zal aan zetten om gespreid over de dag te blijven reizen, zoals dat ook al het geval was tijdens de coronaperiode.

Tenslotte kan deze korting volgens Smit ook helpen om automobilisten in de trein te krijgen, zeker nu de brandstofprijzen zo hoog zijn. Het pilotproject loopt tot zondag 3 juli. Daarna gaat de NS kijken of er ook voordeel tickets beschikbaar kunnen komen op andere trajecten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.