De hond Boji in het openbaar vervoer in Instanbul, foto: ANP

Turkse straathond wordt wereldwijde sensatie dankzij OV-ritjes

Een straathond uit de Turkse miljoenenstad Istanboel is hard op weg om een wereldwijd fenomeen te worden. Boji, zoals de hond liefkozend wordt genoemd, is een graag geziene gast in het openbaar vervoer en legt op sommige dagen tot wel 30 kilometer af.

Reizigers in Istanboel maken er sinds enkele weken een sport van om Boji te spotten en vervolgens op sociale media foto’s van de hond te delen. Hij is aangetroffen in de metro, de tram en zelfs op veerboten.

Boji bezoekt meerdere metrostations per dag

Dankzij een chip kan het gemeentebestuur van Istanboel precies bijhouden waar de hond allemaal naartoe gaat. Istanboel is de enige stad ter wereld die in twee continenten ligt en Boji duikt zowel in het Europese als het Aziatische deel van de stad op. Het is niet ongebruikelijk dat hij op een willekeurige dag meer dan 25 metrostations aandoet. Ook is de hond al eens gespot op de trams in de zogeheten oude stad, waar monumenten als de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia gelegen zijn.

OV-hond is populair op social media

Boji heeft inmiddels een een aantal eigen Instagram-accounts, waarvan @boji_ist met bijna tachtig duizend volgers de grootste is. Ook op Twitter is de hond een sensatie. Het reisgedrag van de hond is buiten Turkije niet onopgemerkt gebleven. Grote persbureaus als Reuters hebben al over Boji geschreven, net als CNN, USA Today, de Washington Post, Deutsche Welle, India Times en Middle East Eye.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Turkse straathond wordt wereldwijde sensatie dankzij OV-ritjes | SpoorPro.nl
De hond Boji in het openbaar vervoer in Instanbul, foto: ANP

Turkse straathond wordt wereldwijde sensatie dankzij OV-ritjes

Een straathond uit de Turkse miljoenenstad Istanboel is hard op weg om een wereldwijd fenomeen te worden. Boji, zoals de hond liefkozend wordt genoemd, is een graag geziene gast in het openbaar vervoer en legt op sommige dagen tot wel 30 kilometer af.

Reizigers in Istanboel maken er sinds enkele weken een sport van om Boji te spotten en vervolgens op sociale media foto’s van de hond te delen. Hij is aangetroffen in de metro, de tram en zelfs op veerboten.

Boji bezoekt meerdere metrostations per dag

Dankzij een chip kan het gemeentebestuur van Istanboel precies bijhouden waar de hond allemaal naartoe gaat. Istanboel is de enige stad ter wereld die in twee continenten ligt en Boji duikt zowel in het Europese als het Aziatische deel van de stad op. Het is niet ongebruikelijk dat hij op een willekeurige dag meer dan 25 metrostations aandoet. Ook is de hond al eens gespot op de trams in de zogeheten oude stad, waar monumenten als de Blauwe Moskee en de Hagia Sophia gelegen zijn.

OV-hond is populair op social media

Boji heeft inmiddels een een aantal eigen Instagram-accounts, waarvan @boji_ist met bijna tachtig duizend volgers de grootste is. Ook op Twitter is de hond een sensatie. Het reisgedrag van de hond is buiten Turkije niet onopgemerkt gebleven. Grote persbureaus als Reuters hebben al over Boji geschreven, net als CNN, USA Today, de Washington Post, Deutsche Welle, India Times en Middle East Eye.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.