Video: metro belandde op walvisstaart door gebreken aan opstelspoor

Rotterdamse vervoerder RET en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag gaven maandag een persconferentie over de metro die op 2 november vorig jaar in Spijkenisse door een stootblok reed en op een kunstwerk van een walvis belandde. Er bleek van alles mis te zijn gegaan. Zo bleek de toegelaten snelheid op het opstelspoor veel te hoog en was het stootjuk aan het einde van de spoorbaan niet bestand tegen een metro met snelheden hoger dan 15 kilometer per uur.

Het spoor waar het ongeluk plaatsvond werd gebruikt als opstelspoor, maar had een toegestane snelheid van 70 kilometer wat gelijk is aan die van het hoofdspoor. Dit terwijl op opstelsporen van metro’s normaal gesproken een maximumsnelheid van 35 kilometer per uur geldt. Lees hier het uitgebreide verslag van de persconferentie.

Bekijk hier de videoreportage:

Lees ook:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.