Openbaar aanklager München start onderzoek naar DB-medewerkers na ontsporing

Afbeelding: https://twitter.com/KatiNoebauer/

De openbaar aanklager in München is een onderzoek gestart naar een drietal medewerkers van Deutsche Bahn (DB) met het oog op eventuele nalatigheid rond de ontsporing van de DB Regio-trein afgelopen vrijdag.

Dat heeft de politie van Oberbayern Süd dinsdag bekendgemaakt. Volgens berichtgeving in Duitse media gaat het om de machinist, de hoofdconducteur en de verantwoordelijke voor het baanvak. De Süddeutsche Zeitung schrijft dat er weinig reden is om aan te nemen dat de twee eerstgenoemden een strafbaar feit ten laste gelegd zullen worden. Of dat ook voor laatstgenoemde geldt, moet nog blijken.

Details van het onderzoek, een routineprocedure van de openbaar aanklager bij dergelijke incidenten met fatale afloop, ontbreken vooralsnog. Ook de politie heeft geen nieuwe informatie rond het onderzoek naar de toedracht vrijgegeven. Omdat het onderzoek nog loopt, wil DB zelf ook nog niet reageren.

Inmiddels is wel meer bekend geworden over de vijf dodelijke slachtoffers. Onder hen zijn twee Oekraïense vrouwen die, zo is het vermoeden, met hun kinderen het oorlogsgebied waren ontvlucht richting Beieren. Een 34-jarige vrouw ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Dit artikel is afkomstig van RailTech.com, de Engelstalige zusterpublicatie van SpoorPro. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.