Herdenking Spoorwegpersoneel WOII

Jaarlijkse herdenking omgekomen spoorwegmedewerkers tijdens Tweede Wereldoorlog

Woensdagmiddag vindt de jaarlijkse herdenking bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel plaats. Medewerkers en gepensioneerden uit het treinwezen herdenken dan de 477 spoormedewerkers die bij het uitoefenen van hun werk in oorlogstijd zijn omgekomen.

De herdenkingsplechtigheid voor omgekomen spoorpersoneel vindt om 12.50 uur plaats bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel naast het hoofdkantoor van ProRail in Utrecht. Er zullen kransen worden gelegd door onder andere de directie van ProRail en de directie van de NS. Ook vertegenwoordigers van de Centrale Ondernemingsraden en de Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel is bij de herdenkingsplechtigheid aanwezig.

Treinen staan twee minuten stil

Als blijk van betrokkenheid en respect, zullen veel machinisten en conducteurs op 4 en 5 mei een fakkelspeldje op hun uniform dragen. Dat is het officiële symbool van herdenken en vieren. Om 20.00 uur, tijdens de Nationale Dodenherdenking, staan alle treinen, metro’s en trams twee minuten stil. Dat geldt ook voor alle 400 stations.

Tijdens Dodenherdenking herdenken we behalve de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tegelijkertijd ook slachtoffers van vredesmissies en oorlogssituaties, zoals recentelijk de gevallen slachtoffers in Oekraïne.

Lees ook:

Van 2 tot 4 mei geen treinverkeer tussen Zwolle en Deventer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Jaarlijkse herdenking omgekomen spoorwegmedewerkers tijdens Tweede Wereldoorlog | SpoorPro.nl
Herdenking Spoorwegpersoneel WOII

Jaarlijkse herdenking omgekomen spoorwegmedewerkers tijdens Tweede Wereldoorlog

Woensdagmiddag vindt de jaarlijkse herdenking bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel plaats. Medewerkers en gepensioneerden uit het treinwezen herdenken dan de 477 spoormedewerkers die bij het uitoefenen van hun werk in oorlogstijd zijn omgekomen.

De herdenkingsplechtigheid voor omgekomen spoorpersoneel vindt om 12.50 uur plaats bij het Monument voor Gevallen Spoorwegpersoneel naast het hoofdkantoor van ProRail in Utrecht. Er zullen kransen worden gelegd door onder andere de directie van ProRail en de directie van de NS. Ook vertegenwoordigers van de Centrale Ondernemingsraden en de Bond van Gepensioneerd Vervoerspersoneel is bij de herdenkingsplechtigheid aanwezig.

Treinen staan twee minuten stil

Als blijk van betrokkenheid en respect, zullen veel machinisten en conducteurs op 4 en 5 mei een fakkelspeldje op hun uniform dragen. Dat is het officiële symbool van herdenken en vieren. Om 20.00 uur, tijdens de Nationale Dodenherdenking, staan alle treinen, metro’s en trams twee minuten stil. Dat geldt ook voor alle 400 stations.

Tijdens Dodenherdenking herdenken we behalve de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog tegelijkertijd ook slachtoffers van vredesmissies en oorlogssituaties, zoals recentelijk de gevallen slachtoffers in Oekraïne.

Lees ook:

Van 2 tot 4 mei geen treinverkeer tussen Zwolle en Deventer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Kenneth Steffers

Kenneth Steffers is (politiek) verslaggever, journalist en redacteur voor SpoorPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.