Conducteurs van de NMBS op station Gent Sint-Pieters

NMBS zoekt 1.300 nieuwe medewerkers in 2022

In 2022 wil NMBS 1.300 nieuwe medewerkers aannemen. Volgens de spoorvervoerder betreft de meerderheid van de vacatures operationele functies. 

Het gaat om beroepen, zoals treinbegeleiders, treinbestuurders, onderstationschefs, commerciële medewerkers op stations en beveiligers bij Securail, de veiligheidsdienst van NMBS. Maar er zijn ook vacatures voor technisch personeel, rangeerbestuurders en de medewerkers die ervoor zorgen dat de treinen steeds klaar zijn om te vertrekken.

Belangrijke rol in de transitie naar een duurzame mobiliteit

Daarnaast zijn er ook veel vacatures voor andere boeiende jobs, in verschillende domeinen en regio’s. Wat al deze jobs binnen NMBS volgens de vervoerder typeert? De leuke werksfeer en de grote maatschappelijke impact: in elke functie heeft een medewerker een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame mobiliteit.

De focus van deze nieuwe aanwervingscampagne ligt op de medewerkers in hun werkomgeving. Via GoPro-beelden en diverse kanalen laat NMBS  de kijker op een authentieke manier kennismaken met de diversiteit aan jobs én medewerkers.

De komende weken wordt de campagne online verspreid via de sociale media, internet, affiches en advertenties.

Na de eerste succesvolle Job Days van begin dit jaar plant NMBS ook nog extra events voor technische profielen in 2022. Tijdens deze Job Days kunnen de kandidaten de werkplaatsen en hun installaties bezoeken en kennismaken met het NMBS-personeel.

In mei zal een specifiek evenement voor jonge technici worden georganiseerd, evenals een reeks Job Days in juni, september en oktober.

Dit artikel verscheen eerder op Belgische zusteruitgave RailTech.be

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Jos Sterk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.