Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Vervolging na dodelijk ongeval waar twee spoormedewerkers bij omkwamen

Een 29-jarige Duitse veiligheidstoezichthouder moet voor de rechter komen voor een dodelijk spoorongeluk in Duitsland in Neder-Franken (Unterfranken) in september 2020. Bij het ongeluk kwamen twee spoorwerkers om het leven die werden aangereden door een regionale trein. Dat meldt de Duitse nieuwssite Bahnblogstelle.

Ruim 15 maanden na een treinongeval waarbij twee mensen om het leven kwamen in Neder-Franken, heeft het parket van Aschaffenburg een man in staat van beschuldiging gesteld.

Buitendienststelling

De 29-jarige, die op de dag van het ongeval verantwoordelijk was voor een veilige werkplek, wordt beschuldigd van dood door schuld. Volgens de officier van justitie wordt hem verweten dat hij zijn taken niet goed heeft ingevuld. De rechtbank van Aschaffenburg moet nu een oordeel hierover vellen.

De veiligheidstoezichthouder zou er niet voor hebben gezorgd dat de sporen bij Stockstadt am Main buitendienst werden gesteld om het af te sluiten voor treinverkeer. Bij het ongeval op 1 september 2020 raakte een regionale trein twee spoorwerkers die aan hun verwondingen zijn overleden. De 17 passagiers in de trein bleven daarbij ongedeerd, meldt Bahnblogstelle.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.