Alstom-site-in-Tarbes

Duitse regering wil banen bij Alstom behouden

De Duitse federale regering heeft aangekondigd zich in te zetten voor het behoud van werkgelegenheid bij  Alstom. Dat doet de regering, nadat de treinfabrikant vorige week bekendmaakte banen te willen gaan schrappen.
“We hebben contact met zowel het bedrijf als de ondernemingsraad om ervoor te zorgen dat hier banen behouden blijven”, zei de staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken, Michael Kellner (Groenen), dinsdagavond na een bezoek aan de Alstom-fabriek in Görlitz in de Duitse deelstaat Saksen. Dat meldt de Duitse vakwebsite Schiene.de.

De treinbouwer maakte afgelopen vrijdag bekend dat hij in verschillende van zijn fabrieken in Duitsland “het aanpassen van banen in de productie” niet kan vermijden. In Görlitz wil Alstom zo’n 400 banen schrappen.

1200 banen schrappen in Duitsland

In totaal is de Franse treinfabrikant van plan om tot 1.200 banen in Duitsland te schrappen. De getroffen bezuinigingen spelen onder meer in Görlitz en Bautzen in het oosten van Saksen. Maar ook op andere Alstom-locaties zoals Hennigsdorf bij Berlijn, Salzgitter, Siegen of Mannheim zijn banen in de ‘klassieke’ productie niet meer beschikbaar.

Vergadering Algemene Ondernemingsraad en Alstom-management

De Algemene Ondernemingsraad vergadert woensdag in Berlijn met het Duitse Alstom-management. De werknemersvertegenwoordigers verwachten concrete uitspraken over een toekomstige strategie, maar ook deadlines en gebieden waar banen moeten worden geschrapt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Duitse regering wil banen bij Alstom behouden | SpoorPro.nl
Alstom-site-in-Tarbes

Duitse regering wil banen bij Alstom behouden

De Duitse federale regering heeft aangekondigd zich in te zetten voor het behoud van werkgelegenheid bij  Alstom. Dat doet de regering, nadat de treinfabrikant vorige week bekendmaakte banen te willen gaan schrappen.
“We hebben contact met zowel het bedrijf als de ondernemingsraad om ervoor te zorgen dat hier banen behouden blijven”, zei de staatssecretaris van het ministerie van Economische Zaken, Michael Kellner (Groenen), dinsdagavond na een bezoek aan de Alstom-fabriek in Görlitz in de Duitse deelstaat Saksen. Dat meldt de Duitse vakwebsite Schiene.de.

De treinbouwer maakte afgelopen vrijdag bekend dat hij in verschillende van zijn fabrieken in Duitsland “het aanpassen van banen in de productie” niet kan vermijden. In Görlitz wil Alstom zo’n 400 banen schrappen.

1200 banen schrappen in Duitsland

In totaal is de Franse treinfabrikant van plan om tot 1.200 banen in Duitsland te schrappen. De getroffen bezuinigingen spelen onder meer in Görlitz en Bautzen in het oosten van Saksen. Maar ook op andere Alstom-locaties zoals Hennigsdorf bij Berlijn, Salzgitter, Siegen of Mannheim zijn banen in de ‘klassieke’ productie niet meer beschikbaar.

Vergadering Algemene Ondernemingsraad en Alstom-management

De Algemene Ondernemingsraad vergadert woensdag in Berlijn met het Duitse Alstom-management. De werknemersvertegenwoordigers verwachten concrete uitspraken over een toekomstige strategie, maar ook deadlines en gebieden waar banen moeten worden geschrapt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Hendriëlle de Groot

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.