West Japan Railway in Osaka in Japan, foto: ANP

Japanse machinist sleept werkgever voor de rechter over 33 cent

Foto: ANP, voor éénmalig gebruik!

Een Japanse treinmachinist is naar de rechter gestapt omdat zijn werkgever, West Japan Railway Company (JR West), 45 Japanse yen (omgerekend zo’n 33 cent) ingehouden heeft op zijn salaris. De machinist werd gekort vanwege een kleine vertraging.

Het zou gaan om een oponthoud van ongeveer een minuut. De machinist stond klaar om de lege trein te verzetten, maar hij realiseerde zich te ‘laat’ dat hij op het verkeerde perron stond te wachten om aan de slag te gaan. Door deze vertraging was de trein bovendien te laat op het rangeerterrein in Okayama, zo schrijven verschillende media, waaronder The Guardian.

Het spoorbedrijf stelt dat de machinist tijdens het wachten feitelijk niet aan het werk was. De treinmachinist blijft bij het standpunt dat hij niet verzaakt heeft, maar dat er slechts sprake was van een menselijke fout. Bovendien geeft hij aan dat de vertraging de dienstregeling niet overhoop heeft gegooid.

JR West wilde aanvankelijk 85 yen inhouden op het salaris van de treinmachinist. Als gebaar naar de man werd hij met slechts 45 yen gekort. Daar nam de machinist geen genoegen mee. Bij eist nu niet alleen die 45 yen op, maar wil tevens een schadevergoeding van 2,2 miljoen yen van JR West, een kleine 17.000 euro.

Lees meer:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.