Spoorwegovergang bij station Driebergen-Zeist, foto: Jos van Zetten / ProRail

Geen treinen tussen Driebergen-Zeist en Veenendaal door personeelstekort

Tussen de stations Driebergen-Zeist en Veenendaal Centrum rijden vrijdag tussen 9.30 en 13.45 uur geen treinen. Dat komt omdat werkzaamheden die donderdagnacht gepland stonden, moesten worden verschoven omdat er voor de nacht onvoldoende treindienstleiders beschikbaar waren.

ProRail moest van donderdagavond 23.00 uur tot vrijdagochtend 7.00 uur het treinverkeer op de trajecten Utrecht Centraal-Arnhem Centraal, Ede Wageningen-Barneveld Zuid en Utrecht Centraal-Rhenen stil leggen vanwege een ziekmelding. Het treinverkeer werd stil gelegd, omdat er te weinig treindienstleiders zijn om zieke collega’s te vervangen.

Werkzaamheden verschoven

Dit had als gevolg dat de werkzaamheden tussen Driebergen Zeist en Veenendaal moesten worden verschoven naar vrijdagochtend. “Je hebt bij werkzaamheden bijvoorbeeld werktreinen die rangeerbewegingen maken. Daarvoor hebben we ook treindienstleiders nodig”, aldus een woordvoerder.

Het is de tweede keer deze week dat ProRail het treinverkeer moest stil leggen vanwege personeelstekort. Woensdagochtend was er op meerdere trajecten geen of minder treinverkeer mogelijk. Eerder dit jaar vielen ook al treinen uit door onderbezetting.

ProRail bevestigde deze week dat de directeur Verkeersleiding Roel Salden per 1 september opstapt. Hij heeft aangegeven niet de juiste persoon te zijn om ‘de basis op orde te brengen’ op de verkeersleidingsposten.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

1 maand gratis proefabonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.