Station Zandvoort

200 jongeren zorgen voor grimmige sfeer in strandtrein

Een strandtrein vanuit Zandvoort aan Zee is op woensdagavond op station Haarlem uit de dienstregeling gehaald nadat ongeveer tweehonderd feestende jongeren voor overlast hadden gezorgd. Dat bevestigt de NS tegenover SpoorPro na berichtgeving in lokale media.

Volgens een woordvoerder van de NS ging het vrijwel de hele dag goed en konden reizigers tevreden huiswaarts keren na een dagje strand. Rond 23.00 uur sloeg de sfeer echter om, waarbij een groep van ongeveer 200 jongeren zich ging misdragen. Er werd in de wagons gerookt en er braken vechtpartijen uit.

Trein uit dienstregeling

Toen ter hoogte van station Haarlem bleek dat de sfeer aan boord onveranderd was, is besloten de trein uit de dienstregeling te halen. “Op het station zijn veel overstapmogelijkheden, zodat de reizigers zich konden verspreiden”, legt de woordvoerder uit. “Het gedrag van de jongeren aan boord kunnen we niet accepteren. Het moet voor iedereen mogelijk zijn om een plezierige terugreis te hebben.”

Henri Janssen, vakbondsbestuurder bij FNV Spoor, sprak eerder in een reactie op LinkedIn ook al van “onacceptabel gedrag”.

Donderdag bevestigde de politie tegenover Haarlem105 en NH Nieuws dat er twee personen zijn aangehouden. Zij hadden volgens de politie spullen bij zich die doorgaans worden gebruikt bij scooterdiefstal. Het is onduidelijk of ze ook met de overlast in de trein te maken hadden.

Lees meer:

Auteur: Nick Augusteijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.