Een leeg Utrecht Centraal tijdens de coronacrisis

Treinverkeer in door actie platgelegde regio’s weer opgestart

Foto: Marieke van Gompel

Het treinverkeer in de regio’s Utrecht, Amersfoort, Amsterdam en Alkmaar is woensdagochtend weer opgestart, meldt spoorvervoerder NS. De vervoerder blijft mensen er wel op attenderen voorlopig nog de reisplanner te raadplegen “om er zeker van te zijn dat je trein rijdt”.

Rond Utrecht, Amsterdam en Alkmaar reden woensdag tussen 06.00 tot 08.00 uur geen treinen, doordat leden van FNV Spoor op verkeersleidingsposten van ProRail actievoerden voor een betere cao. Het treinverkeer in de regio’s waar geen actie werd gevoerd, was woensdagochtend al goed opgestart, liet de NS eerder op de ochtend weten.

Acties

De NS vindt de gevolgen van de actie vervelend voor de reizigers. Hoeveel treinreizigers precies zijn getroffen, is niet duidelijk. “Maar Utrecht-Amsterdam is wel een hele drukke regio.” Naar verwachting rijden de treinen rond 10.00 uur weer helemaal volgens dienstregeling.

De acties zijn aangekondigd voor woensdag tot en met zaterdag op verschillende plekken in het land. Donderdag wordt er actie gevoerd in de regio’s Den Haag, Rotterdam, Dordrecht en Roosendaal en vrijdag in de regio’s Eindhoven, Maastricht, Arnhem, Zwolle en Groningen. Voor zaterdag heeft FNV een landelijke 24-uursstaking gepland, vanaf 05.00 uur.

ProRail verwierp na maanden van onderhandelen een ultimatum van FNV. Er is onder meer onenigheid over de looptijd van de cao en het percentage van de loonsverhoging.

Bron: ANP

Lees ook:

ProRail: veel hinder voor reizigers en vervoerders door acties FNV

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.