Bernard Belvaux Managing Director Alstom Benelux - 2021

Fusiebedrijf Alstom-Bombardier benoemt Bernard Belvaux als general manager Benelux

De huidige general manager Benelux van Alstom, Bernard Belvaux, zal deze functie ook gaan vervullen binnen de organisatie die ontstaat na de overname van Bombardier Transportation. Deze transactie werd op 29 januari afgerond.

Bernard Belvaux begon in 2005 bij Alstom als financieel directeur voor België. In 2013 werd hij benoemd tot vice president finance voor Zuid-Europa, en vervolgens tot vice president finance voor de AMECA-regio (Afrika, Midden-Oosten en Centraal-Azië). In 2018 werd hij als general manager verantwoordelijk voor de activiteiten van Alstom in de Benelux.

Werkgelegenheid

In zijn nieuwe functie zal Balvaux zich volgens Alstom voornamelijk richten op het versterken van de klanttevredenheid, het stimuleren van duurzame innovatie en het ontwikkelen van de werkgelegenheid bij Alstom in de Benelux. Daarnaast zal hij zorgdragen voor een goed verloop van zowel projecten voor lokale klanten als projecten voor exportmarkten.

“Alstom is binnen de Benelux een cruciale speler in de mobiliteitssector. Bovendien is het bedrijf een belangrijke partner van spoorwegmaatschappijen in België, Nederland en Luxemburg”, stelt Bernard Belvaux. “Met de overname van Bombardier Transportation kunnen we ons productaanbod uitbreiden met nieuwe oplossingen en breiden we de expertise binnen onze teams verder uit. Spoorwegmaatschappijen – en hun klanten – plukken hier de vruchten van. De overname versterkt eveneens ons innovatievermogen, een van de hoekstenen van onze strategie.”

Benelux vestigingen

Alstom heeft binnen de Benelux twee wereldwijde competentiecentra, gespecialiseerd in spoorbeveiliging en vermogenselektronica, en een assemblagelocatie voor treinstellen. Ook levert het bedrijf binnen deze regio preventieve onderhoudsdiensten op basis van digitale oplossingen. Alstom Benelux heeft meer dan 150 projecten in beheer, niet alleen in de Benelux, maar over de hele wereld.

Door de overname van Bombardier wordt Alstom het grootste spoorbedrijf op de private markt in de Benelux. Het bedrijf telt meer dan 2.000 werknemers, waarvan het leeuwendeel werkt op de Belgische vestigingen in Charleroi, Brugge en Brussel. In Nederland zijn de Alstom teams werkzaam in Ridderkerk, Utrecht en Amsterdam.

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.