MerwedeLingelijn

Personeelstekort verkeersleidingspost door corona, tijdelijk geen treinen

Doordat ProRail op de regionale verkeersleidingspost met een personeelstekort kampte, konden er donderdagochtend twee uur geen treinen rijden tussen Dordrecht en Dordrecht Stadspolders. Een van de redenen was dat treinverkeersleiders vanwege het coronavirus uit voorzorg niet werken wanneer zij lichte gezondheidsklachten hebben.

“Wij zitten op dit moment niet ruim in het jasje met treinverkeersleiders. Het komt nog wel eens voor dat mensen normaal ziek zijn. Daarnaast heb je ook nog dat mensen nu vanwege het coronavirus bij lichte klachten eerder thuis blijven dan normaal. Die factoren hebben ervoor gezorgd dat er twee uur geen treindienstleider beschikbaar was”, aldus woordvoerder Andy Wiemer van ProRail.

Personeelstekort

“Het is de eerste keer dat we een trein niet kunnen laten rijden. We zijn al een tijdje aan het werven voor nieuwe treinverkeersleiders, maar mensen met zo’n functie zijn lastig te vinden door krapte op de arbeidsmarkt. Op sommige verkeersleidingsposten zitten we niet heel ruim in het jasje qua treindienstleiders. Een treindienstleider moet van bepaalde baanvakken kennis hebben, dus je kunt niet zo maar iedere andere treindienstleider daar inzetten.”

“We proberen veel mensen te werven, maar voor deze functie geldt ook een strenge selectie omdat het een belangrijk beroep is met een veiligheidsfunctie. Daar moet je wel aan kunnen voldoen en niet alle kandidaten komen door deze selectie heen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

1 reactie op “Personeelstekort verkeersleidingspost door corona, tijdelijk geen treinen”

Aafke van der Ende|24.09.20|12:02

Misschien iets voor werkloze piloten of luchtverkeersleiders….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.