Rails, spoor

TU Delft start nieuwe ronde basiscursussen spoor

Welke krachten komen er vrij wanneer een voertuig over een spoor rijdt? Wat zijn de eigenschappen van deze krachten en waar komen ze vandaan? Wat is hun invloed op het ontwerp en de prestaties van spoor en voertuig? Dit zijn enkele van de vragen die de TU Delft wil beantwoorden in een nieuwe ronde van het online cursusprogramma voor spoorprofessionals dat volgende maand van start gaat.

De serie bestaat uit drie inhoudelijke cursussen van elk zes weken:Track and Rail Interaction, Real-time Operations en Performance over Time. Tenslotte is er een afsluitend project waarin de drie cursussen samenkomen met begeleiding vanuit de TU Delft. Bij succesvolle afronding van iedere cursus ontvangen kandidaten een certificaat. De volledige serie wordt afgesloten met een programmacertificaat. Het lesmateriaal is in het Engels en de cursussen zijn vanuit de hele wereld te volgen.

Drie onderwerpen

In de eerste cursus komen onder meer de genoemde effecten van wiel-railcontact aan bod, maar ook het belang van spoorgeometrie, de effecten van tractie en de eigenschappen van bovenleidingen. Cursus twee: Real-time operations gaat over de werking van het spoorsysteem. Welke partijen zijn er bij betrokken en wat zijn de behoeften en eisen van reizigers, goederenvervoerders en andere belanghebbenden. Het derde deel, Performance Over Time, behandelt de meest voorkomende problemen op het spoor. Wat zijn de zwakste schakels, wat gaat er mis en wat zijn de oorzaken?

Wie na de drie cursussen het geleerde in de praktijk wil brengen, kan meedoen aan het Capstone Project. Een afsluitende case waarin de drie courses samen komen. Het programma is volgens de TU Delft ontwikkeld om naast een baan of studie te volgen, met een werklast van 4-5 uur per week die zelf is in te delen.

De eerste cursus start op 4 maart. De details zijn te vinden op de website van de TU Delft: http://tudelft.nl/rail-online

Korting

Het hele cursuspakket, inclusief de afsluitende praktijkcase, kost 1.600 euro. Lezers van SpoorPro krijgen een korting van 100 euro. Vul hiervoor de code railX100 in bij de inschrijving. Bedrijven die de cursus met meerdere medewerkers willen volgen vanuit een intern cursusbudget, kunnen dit rechtstreeks met de universiteit regelen via onlinelearningsupport@tudelft.nl.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.