Francois-Davenne-Director-General-of-UIC

Francois Davenne nieuwe directeur UIC

François Davenne is op 1 juli officieel aangetreden als de nieuwe directeur-generaal van de International Union of Railways (UIC). De Fransman volgt Jean-Pierre Loubinoux op die na ruim tien jaar afscheid neemt.

De nieuwe directeur-generaal werd vorig jaar juli al voorgesteld tijdens de algemene vergadering van UIC in Madrid. In januari dit jaar startte hij bij UIC als Deputy Director General voor een soepele opvolging van zijn voorganger Jean-Pierre Loubinoux.

De nieuwe UIC-topman zegt zich te willen gaan richten op het imago van de spoorbranche in het algemeen en de consolidatie van de positie van het spoor als “ruggengraat van slimme en en schone mobiliteit.”

Lange spoorloopbaan

Davenne werkte voorheen onder meer bij het Franse ministerie van Transport waar hij verantwoordelijk was voor regelgeving en veiligheid op het spoor. In 2012 werd hij verkozen tot secretaris generaal van OTIF, de intergouvernementele organisatie voor internationaal vervoer per spoor. Tot 2018 was zijn belangrijkste taak aldaar om partijen samen te brengen om uniforme internationale regels voor internationaal vervoer over spoor te ontwikkelen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Onderwerpen: ,

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.