RailAlert-voorzitter Ira Helsloot , bron: Ira Helsloot

RailAlert stelt Ira Helsloot aan als voorzitter

Hoogleraar Ira Helsloot (53) is de nieuwe voorzitter van Stichting railAlert. Hij volgt Co van der Aa op, die op 1 maart zijn functie neerlegde omdat zijn termijn toen afliep.

Ira Helsloot is als hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen waar hij Besturen van Veiligheid doceert. Verder is Helsloot voorzitter van de Adviesraad Amsterdamse Wegtunnels en werkzaam bij de Stichting Crisislab (evaluatie- en beleidsonderzoek van crisisbeheersing en veiligheidszorg).

Het bestuur van railAlert verwacht met Ira Helsloot als voorzitter verdere professionaliseringsstappen te kunnen zetten bij het verbeteren van de veiligheid van de werkers aan en rond het spoor van trein, tram en metro.

‘S nachts werken

Helsloot zelf laat weten dat hij railAlert, de aangesloten partijen en de overheid op een meer integrale manier naar veiligheid op het spoor wil laten kijken. Bijvoorbeeld door ook de belasting van het ’s nachts werken mee te wegen.

Stichting RailAlert is de regelgevende instantie voor veiligheid bij werk aan het spoor en is onder meer verantwoordelijk voor het Digitaal Veiligheidspaspoort (DVP).

Lees ook:

Auteur: Paul van den Bogaard

Paul van den Bogaard is redacteur van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.