Henk Stipdonk. Bron: International Transport Forum

Henk Stipdonk aangesteld als nieuwe directeur KiM

Verkeersveiligheidsexpert Henk Stipdonk is benoemd tot directeur van het Kennisinstituut van Mobiliteitsbeleid. Hij zal op 1 februari 2019 in zijn nieuwe functie starten. Vorige week nam het KiM afscheid van voormalig directeur George Gelauff.

Stipdonk vindt het ‘een geweldige eer’ om directeur te worden van het KiM. “Het KiM heeft een team dat alles weet over mobiliteitsontwikkelingen en de factoren die ertoe doen. De KiM-thema’s staan voortdurend in de schijnwerpers. Ik heb enorm veel zin om daar deel van uit te mogen gaan maken.” Tot 1 februari neemt Arjen ’t Hoen de functie van directeur waar.

Loopbaan

De nieuwe directeur geeft momenteel leiding aan wetenschappelijk onderzoek bij Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid. Daarvoor was hij werkzaam bij Rijkswaterstaat. Aan Universiteit Leiden studeerde Stipdonk natuurkunde. In 2013 is hij aan de Technische Universiteit Delft gepromoveerd op de dissertatie “Road safety in bits and pieces; for a better understanding of the development of the number of road fatalities”.

Het KiM is een zelfstandig instituut. Het voorziet het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat van kennis over mobiliteit, zodat het ministerie op basis van deze kennis beleid kan ontwikkelen. Het instituut verricht zelf onderzoek en verzamelt ook elders ontwikkelde kennis.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.