Spoor, rails, treinenloop, foto: Martin Uitvlugt

Joost Weekers wordt manager Aansturing NS en ProRail bij IenW

Joost Weekers start op 1 oktober 2018 als manager Aansturing NS en ProRail bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Weekers is momenteel werkzaam als plaatsvervangend directeur en hoofd Economische Zaken, directie Samenleving en Economie, bij de Provincie Zuid-Holland.

Joost Weekers

De afdeling Aansturing NS en ProRail bevordert de prestatieverbetering van de vervoerder en spoorbeheerder via de afspraken die in de concessie zijn vastgelegd, door daar op te sturen en te handhaven. Het is het eerste aanspreekpunt voor zowel ProRail als NS als het om zaken rondom de concessie gaat.

Ook de hogesnelheidslijn valt onder de zorg van Aansturing NS en ProRail. De afdeling let er onder andere op dat het aanbod op de HSL past binnen de kaders van veiligheid en geluid. Het beheer van het contract met de spoorbeheerder van de HSL Infraspeed valt onder de verantwoordelijkheden van de afdeling. Ook worden er gesprekken gevoerd met vervoerders over de inbouw van ERTMS in materieel.

Loopbaan

Eerder was Weekers bij deze provincie hoofd Openbaar Vervoer en Luchtvaart en plaatsvervangend hoofd Regio’s, Subsidies en Vervoer. Hij is zijn carrière gestart bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat (nu IenW) als senior juridisch adviseur, afdeling Spoor en Weg en Wegenverkeersrecht.

Weekers heeft Nederlands Recht gestudeerd in Maastricht en een Master of Public Administration afgerond bij de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in Den Haag.

Update: 20 augustus, 12:10

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

1 reactie op “Joost Weekers wordt manager Aansturing NS en ProRail bij IenW”

John rdam|16.08.18|21:05

Zou handig zijn als zo iemand verstand zou hebben van openbaar vervoer. Als dagelijks gebruiker. Dus: auto inleveren en verplicht met het OV reizen. Dan wordt het misschien nog wat op dat ministerie….

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.