screenshot instagram Gerrit Driessen

NS-machinist doet ‘huwelijksaanzoek’ aan collega

Een foto van NS-machinist Gerrit Driessen kreeg vorige week veel aandacht op het sociale medium Instagram. Hij ging namelijk op de knieën voor zijn vrouwelijke collega Maxine. Het leek een huwelijksaanzoek, maar later bleek het een grap te zijn. Het was maar een sleuteloverdracht.

Ook de tekst die de machinist bij zijn foto had geplaatst, lijkt naar een huwelijksaanzoek te verwijzen. “Lieve lieve Maxine,” staat er onder de foto, “we kennen elkaar nu drie jaar, we hebben altijd veel lol en plezier met elkaar. Wil jij… etc. Yes yes, ze heeft ja gezegd!” Daarom plaatsen mensen ook reacties zoals “Oh, fantastisch! Veel geluk samen!” en “Gefeliciteerd”.

Sleuteloverdracht

In werkelijkheid ging het om een sleuteloverdracht. Hij vroeg Maxine wegens een privé-situatie om zijn dienst over te nemen. Op de foto is te zien dat Driessen geen ringdoosje, maar een DOM-sleutel in zijn handen heeft.

De machinist is wel verbaasd over de vele reacties, zei hij tegen Metro. Volgens hem weten namelijk al zijn collega’s in Hoofddorp dat hij getrouwd is met een man. Op maandag plaatste hij nog een foto op Instagram, waarin duidelijk wordt dat het maar een grapje was. “Geweldig dit. Loop de hele ochtend met een big smile rond. De berichtjes die nu binnenkomen van hoe leuk, grappig, hilarisch en goed gevonden grap ze het vinden.”

Onderwerpen:

Auteur: Carlijn Kruidhof

Carlijn Kruidhof is redacteur bij SpoorPro, RailTech en RailFreight. Ze schrijft ook voor de andere vakbladen van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.