Rail Service Center, Rotterdam

FNV dreigt met acties tegen Rail Service Center

FNV Havens heeft de directie van Rail Service Center (RSC) in Rotterdam donderdag een ultimatum gesteld. Als het bedrijf niet vóór 10 april ingaat op de cao-eisen volgen er acties.

Bij RSC werken ruim honderd mensen die treinen lossen, met herkomst en bestemming door heel Europa. De cao-onderhandelingen verlopen al weken moeizaam.

Cees Bos is cao-onderhandelaar namens FNV Havens en legt uit: “Onze leden hebben het eindbod van hun werkgever afgewezen. Onder andere het veel te lage loonbod van 2 procent voor 2018 en 1,5 procent voor 2019 is een hindernis.” Ook de weigering van de werkgever om de kosten van de duurdere ziektekostenverzekering te compenseren en het niet willen afschaffen van het jeugdloon zijn bronnen van grote irritatie. Daarnaast wil de vakbond dat RSC een bijdrage levert aan reparatie van de WW-uitkering.

Ultimatum

In het ultimatum eist FNV onder meer een loonsverhoging van 2,5 procent, bovenop de automatische prijscompensatie. Ook moet het jeugdloon worden afgeschaft en moet het partnerverlof van twee naar vijf dagen worden uitgebreid. Daarnaast eist de bond een eenmalige uitkering van duizend euro en een verhoging van de bijdrage voor de ziektekostenverzekering met 0,25 procent.

Als RSC niet vóór dinsdag 10 april 20.00 uur ingaat op de eisen volgen er acties. Wat voor acties de vakbond in gedachte heeft, is niet duidelijk.

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is redacteur van SpoorPro en Nieuwsblad Transport.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.