Treinstation Oostende

Belgische spoormedewerker overleden na aanrijding trein

Op het treinstation in het Belgische Oostende is donderdagochtend een spoormedewerker om het leven gekomen nadat hij werd aangereden door een trein. Het ging om een werknemer van een aannemersbedrijf dat in opdracht van Infrabel opmetingen uitvoerde aan het spoor. De man zou op spoor 6 bezig zijn geweest met voorbereidende werkzaamheden op het moment dat de trein het station uit reed.

Dit melden verschillende Belgische media. De hulpdiensten werden na het ongeval ingeschakeld, maar dat kwam voor de spoormedewerker te laat. Een woordvoerder van infrabeheerder Infrabel noemt het ‘een spijtig ongeval’.

Werkzaamheden spoor

Hoe het ongeval precies heeft kunnen plaatsvinden, is nog onbekend. Infrabel vertelt tegen De Morgen dat spoor 1 tot en met 4 buiten gebruik waren vanwege de werkzaamheden. Daarom rijden alle treinen over spoor 5 en 6. Maar het ongeval vond plaats op spoor 6 en was dus donderdagochtend in gebruik.

Het parket – het Belgische Openbaar Ministerie – is aanwezig om het ongeluk te onderzoeken. Het ongeval vond plaats rond half acht ’s ochtends en daarna werd het treinverkeer stilgelegd. Met busvervoer van Vlaamse vervoerder De Lijn werden passagiers naar Brugge gebracht en reizigers kregen het advies om de kusttram te gebruiken tussen Blankenberge en Oostende.

Auteur: Inge Jacobs

Inge is redacteur van SpoorPro en vaste redacteur van OVPro, het vakblad voor OV-professionals.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.