Rowan Vendelbosch, leerling-machinist bij het Scheepvaart en Transport College (STC)

37 mbo’ers ontvangen machinisten-diploma bij STC

Het Scheepvaart en Transport College (STC) reikt op 3 juli aan 37 mbo’ers een diploma uit voor de opleiding Machinist Railvervoer. Het is al weer het vijfde jaar dat STC deze opleiding aanbiedt. Het opleidingscentrum start aankomend schooljaar met drie klassen. Tot nu toe waren er steeds twee klassen per jaar.

Volgens het STC is de toename van het aantal leerlingen te danken aan een toenemende populariteit van het beroep en een actieve wervingscampagne. Het opleidingscentrum speelt in op de vraag van de spoormarkt die vanwege vergrijzing van hun personeelsbestand behoefte heeft aan instroom van nieuwe treinmachinisten. Sinds de start van de opleiding in 2011 behaalden in totaal 187 studenten hun mbo-diploma machinist railvervoer  bij het STC.

Prijs

Een van de mbo’ers die op 3 juli zijn diploma in ontvangst neemt is Rowan Vendelbosch (zie foto). Rowan won afgelopen week de MCR-prijs. Deze jaarlijks terugkerende prijs gaat naar de meest talentvolle mbo-student van het STC die een voorbeeld is voor de Rotterdamse haven. De prijs is een initiatief van de Marine Club Rotterdam en werd uitgereikt tijdens het Rotterdams Havenevenement.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.