Directievoorzitter Michiel van Roozendaal van NedTrain

Michiel van Roozendaal vertrekt bij NedTrain

Foto: NS

Michiel van Roozendaal vertrekt als directievoorzitter van onderhoudsbedrijf NedTrain. Van Roozendaal heeft besloten per 1 mei 2016 NS te verlaten nu de nieuwe strategie is vastgesteld en de nieuwe directiestructuur wordt vormgegeven.

Van Roozendaal was 18 jaar werkzaam bij NS, waarvan hij de laatste 12 jaar deel uitmaakte van de Groepsraad en de Executive Committee. Hij leverde in diverse rollen en functies zijn bijdrage aan de prestaties van NS. Onder zijn leiding heeft NS Hispeed de eerste reizigers over de hogesnelheidslijn vervoerd en werd de strategie naar klimaatneutraal rijden in 2018 ontwikkeld.

Directie

Sinds 2010 zette hij zich als directievoorzitter van NedTrain in voor de vernieuwing van treinen en de veilige en betrouwbare inzetbaarheid ervan. Met de introductie van de ‘Human Factors’-benadering zijn de prestaties op het gebied van arbeidsveiligheid blijvend verbeterd.

Directeur Roger van Boxtel van NS: “In de korte tijd dat ik met Michiel heb samengewerkt, heb ik hem leren kennen als een prettige, integere teamspeler met een enorme kennis van vitale onderdelen van onze business en organisatie. Dat gaan we missen. Ik dank Michiel voor zijn inzet en betrokkenheid en wens hem alle succes bij zijn verdere loopbaan.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.