Handheld conducteur NS

NS doet uitvraag voor nieuw communicatienetwerk

NS heeft een aanbesteding op de markt gezet voor de realisatie van een privaat mobiel netwerk voor al zijn mobiele communicatietoepassingen. De onderneming heeft bedrijven gevraagd om aan te geven wat over enkele jaren de technische mogelijkheden zijn om medewerkers ook in de toekomst een stabiel en betrouwbaar communicatienetwerk te kunnen bieden.

NS heeft deze wensen in de aanbestedingskalender opgenomen onder de ‘Hyperconnect-aanbesteding’. NS wil dat het Hyperconnect-netwerk “gegarandeerde communicatie gaat leveren met voldoende capaciteit”. Daarnaast moet het mogelijk zijn om op bepaalde momenten prioriteit aan een kanaal en een bepaalde groep NS-medewerkers te kunnen te geven.

Communicatie

Wanneer er heel veel mensen met een mobiele telefoon van dezelfde zendmast gebruikmaken, kan het lastiger worden om te bellen of een WhatsApp te versturen. NS wil dat het in dit soort gevallen mogelijk is om prioriteit te geven aan een bepaalde groep NS-medewerkers, zodat zij hun werk zonder problemen kunnen blijven doen. De huidige communicatiemiddelen zoals de portofoon blijven gewoon bestaan.

Welke communicatie over het Hyperconnect-netwerk gaat plaatsvinden, hangt volgens NS af van de uitkomst van de aanbesteding. Bekijk hier de aanbesteding op TenderNed.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.