NS-machinist filmt vanaf de bok

NS-machinist hit op social media met spoorfilmpjes

NS-machinist Paul is een hit op social media met filmpjes die hij vanaf de bok heeft gemaakt. Zijn ‘dashcam-video’ van de spoorlijn Arnhem – Nijmegen is met ruim 150.000 weergaven in 2015 het best bekeken filmpje op de Facebook-pagina van NS. De machinist maakt al zes jaar met zijn mobiele telefoon filmpjes van de ritten die hij maakt voor de spoorvervoerder.

De top 3 van best bekeken Facebook-filmpjes van NS bestaat uit Pauls dashcams, met verder de spoorlijnen Amsterdam – Utrecht en Zwolle – Meppel. Ondertussen werkt de machinist alweer aan zijn volgende filmpje: het traject tussen Utrecht en Breda. Zodra het klaar is, is het te zien op de Facebook-pagina van NS.

Uitzicht vanuit de trein

Paul is gestart filmen om zijn broers en kinderen een plezier te doen. “Zij wilden graag mee ‘op de bok’, maar dat is vanwege de veiligheidsoverwegingen helaas niet mogelijk. Maar op deze manier kan ik heel Nederland laten zien hoe mooi het uitzicht vanaf de cabine is.”

Ook doet hij het om collega’s te helpen. “Ik ben redacteur van de wegkennisbank van NS. Deze wordt gebruikt bij opleidingen van nieuwe machinisten.” Zijn favoriete traject is de lijn van Zwolle naar Enschede vanwege de mooie natuur die onderweg te zien is. Naast de facebookfilmpjes voor NS, beheert Paul de website Bahntv.eu. Hier staan naast zijn eigen filmpjes ook filmpjes van collega’s uit andere Europese landen.

Bekijk hier de video die Paul van het spoortraject Arnhem – Nijmegen maakte:

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.