27 leerlingmonteurs behalen diploma bij TechniekFabriek

27 leerlingmonteurs hebben op 25 juni hun opleiding aan de NedTrain TechniekFabriek met goed gevolg afgerond. Naast een diploma krijgen de 27 talenten ook gelijk een baan als treinmonteur in één van de vestigingen van onderhoudsbedrijf NedTrain. Het gaat om de tweede lichting leerlingmonteurs aan de TechniekFabriek.

De TechniekFabriek is een initiatief van NS-dochter NedTrain en het MBO College voor Metaal, Elektro & Installatietechniek van het ROC van Twente en het ROC van Amsterdam. De TechniekFabriek biedt een tweejarige opleiding Mechatronica, niveau 2, waarbij circa 40 leerlingen ‘Leren werken’ en ‘Werkend leren’. Hierbij wordt vanaf het tweede jaar een salaris en baangarantie geboden.

Treinmonteurs

Trudy Onland, directeur Onderhoud & Service bij NedTrain is trots op de nieuwe ploeg: “Deze jonge monteurs houden de treinen in Nederland in beweging voor de reiziger. De nieuwe talenten staan al weer te dringen om in augustus te beginnen. Gebleken is inmiddels dat de TechniekFabriek een mooie combinatie biedt van werken en leren die erg aantrekkelijk is voor jongeren met twee rechterhanden en een goed stel hersens.”

In augustus start het nieuwe schooljaar van de TechniekFabriek. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Technische treintalenten kunnen zich nu nog aanmelden via www.werkenbijns.nl.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.