Deutsche Bahn, trein

Spoorstaking Duitsland duurt voort, Deutsche Bahn schakelt bemiddelaar in

De Deutsche Bahn heeft voormalige minister-president van Brandenburg Platzeck ingeschakeld om te bemiddelen in het overleg met vakbond GDL. Dinsdag begon een nieuwe grote treinstaking in Duitsland, de achtste inmiddels, waarbij eenderde van de treinen uitviel. Naar verwachting zal de staking tot zondag duren.

De Duitse Spoorwegen hebben Platzeck ingeschakeld om de onderhandelingen over het arbeidsconflict op een andere manier voor te zetten. Deutsche Bahn stelt als voorwaarde voor de bemiddeling dat de onderhandelingen direct starten en GDL de huidige staking afblaast. Platzeck heeft toegezegd zijn medewerking aan te verlenen als bemiddelaar. GDL gaat waarschijnlijk ook een eigen ‘vertrouwenspersoon’ inschakelen. De vakbond zegt nog niet bereid te zijn om over te gaan tot bemiddeling.

Staking

De staking treft deze week naar verwachting tienduizend internationale reizigers van Nederland naar Duitsland. Het merendeel van de goederentreinen van Nederland naar Duitsland rijdt. Woordvoerder Jelle Rebbers van DB Schenker Rail: “We hebben wel te maken met uitval en vertraging, maar het merendeel van het treinverkeer verloopt volgens afspraak.”

“We hebben voorafgaand aan de staking diverse maatregelen genomen voor een stabiele treinenloop en deze lijken te helpen. Ook voor de komende dagen verwacht ik dat het treinverkeer zonder veel problemen zal verlopen.”

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.