Verkeersleidingspost, Eindhoven, foto: ProRail

Verkeersleidingspost ProRail in Eindhoven vernieuwd

Verkeersleidingspost, Eindhoven, foto: ProRail

De verkeersleidingspost in Eindhoven is de afgelopen maanden vernieuwd. De treindienstleiders werkten tijdens de vernieuwing op een tijdelijke locatie, zodat het treinverkeer gewoon door kon blijven gaan. Afgelopen weekend zijn alle treindienstleiders naar hun nieuwe plek verhuisd.

Woordvoerder René Vegter van ProRail: “Tijdens de vernieuwing is de fysieke indeling van de seinzaal gewijzigd. Die is nu zo ingericht dat treindienstleiders in een ronde zitten, waardoor zij direct contact met elkaar hebben. Op deze manier is het makkelijk om elkaar te helpen en ondersteunen.”

Koelplafond

“Verder heeft de verkeersleidingspost een koelplafond gekregen dat het klimaat op peil houdt en is er nieuwe binnenverlichting geïnstalleerd die zich automatisch aanpast aan het licht van buiten”, aldus de woordvoerder.

De verkeersleidingspost in Eindhoven is één van de dertien posten waar vandaan het treinverkeer in Nederland wordt geregeld. Uiteindelijk krijgen alle verkeersleidingsposten in Nederland een opknapbeurt. De verkeersleidingsposten in Amsterdam en Utrecht gingen Eindhoven al voor.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.