NMBS, trein

1500 banen verdwijnen bij Infrabel en NMBS

Bij de Belgische spoorbeheerder Infrabel en spoorvervoerder NMBS verdwijnen tot eind 2018 ongeveer 1500 banen. Dat staat in de officieuze bedrijfsplannen van de directies van de NMBS-Groep. De geplande personeelsinkrimping is een gevolg van het samenvoegen van seinhuizen, maatregelen bij de goederendochter Logistics en hogere productiviteit in de onderhoudswerkplaatsen voor de treinen. Bij Infrabel verdwijnen ongeveer 800 banen, bij NMBS zo’n 700.

De NMBS-Groep telt nu nog zo’n 34.500 arbeidsplaatsen. De afgelopen jaren werd het personeelsbestand al fors teruggebracht. In 2002 had de groep nog 43.500 mensen in dienst, zo meldt de Tijd.

Personeel

De NMBS en Infrabel blijven desondanks nieuwe werknemers aantrekken. Vorig jaar zijn er 1500 medewerkers aangenomen. Naar verwachting zullen het er dit jaar nog meer zijn. De gemiddelde leeftijd bij de NMBS is hoog. De komende tien jaar zal ongeveer de helft van de werknemers met pensioen gaan.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.