Duurzaam Spoor, website

Railsector lanceert website over duurzaam spoor

De railsector heeft donderdag tijdens het jaarcongres van Railforum de nieuwe website www.duurzaamspoor.nl gelanceerd. De website richt zich op spoorprofessionals die zich bezighouden met duurzaamheid. Maar ook anderen geïnteresseerden worden uitgenodigd om hun kennis te delen.

Op de website staat meer informatie over duurzaamheid in de railsector en diverse (inter)nationale projecten en onderzoeken die plaatsvinden op dit terrein. Zo is er bijvoorbeeld meer informatie over de ECO-dwarsligger te vinden en over de maatregelen die ProRail en NS namen om het spoor zestien procent energie-efficienter te laten presteren. Naast  de diverse projecten zijn er op de website ook rapportages en presentaties te vinden op het gebied van innovatie en over de CO2-prestatieladder.

Kennisbank

Ook is er een kennisbank waarin op trefwoord kan worden gezocht. De websitebezoeker kan daar zelf ook documenten uploaden. Duurzaamspoor.nl is opgezet om te laten zien wat er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid en om te inspireren. De website geeft daarnaast een overzicht van contactpersonen binnen de spoorsector die zich bezighouden met duurzaamheid.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Railsector lanceert website over duurzaam spoor | SpoorPro.nl
Duurzaam Spoor, website

Railsector lanceert website over duurzaam spoor

De railsector heeft donderdag tijdens het jaarcongres van Railforum de nieuwe website www.duurzaamspoor.nl gelanceerd. De website richt zich op spoorprofessionals die zich bezighouden met duurzaamheid. Maar ook anderen geïnteresseerden worden uitgenodigd om hun kennis te delen.

Op de website staat meer informatie over duurzaamheid in de railsector en diverse (inter)nationale projecten en onderzoeken die plaatsvinden op dit terrein. Zo is er bijvoorbeeld meer informatie over de ECO-dwarsligger te vinden en over de maatregelen die ProRail en NS namen om het spoor zestien procent energie-efficienter te laten presteren. Naast  de diverse projecten zijn er op de website ook rapportages en presentaties te vinden op het gebied van innovatie en over de CO2-prestatieladder.

Kennisbank

Ook is er een kennisbank waarin op trefwoord kan worden gezocht. De websitebezoeker kan daar zelf ook documenten uploaden. Duurzaamspoor.nl is opgezet om te laten zien wat er al gebeurt op het gebied van duurzaamheid en om te inspireren. De website geeft daarnaast een overzicht van contactpersonen binnen de spoorsector die zich bezighouden met duurzaamheid.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.