Rolf Dollevoet, RailaHead, TU Delft

Benoeming Rolf Dollevoet tot hoogleraar tijdens symposium RailaHead

Onderzoeker Rolf Dollevoet wordt op donderdag 24 oktober benoemd tot bijzonder hoogleraar Railbouwkunde aan de Technische Universiteit Delft. Zijn inauguratie is onderdeel van het driedaags symposium RailaHead, waarbij internationale sprekers van 23 tot en met 25 oktober vertellen over wetenschappelijk onderzoek rond het spoor. Het is tot 11 oktober mogelijk om je gratis in te schrijven voor het symposium, dus schrijf je vandaag nog in!

Onderzoeker Rolf Dollevoet houdt op 24 oktober zijn intreerede als bijzonder hoogleraar. Tijdens RailaHead, dat rondom zijn installatie wordt gehouden, komen alle aspecten van Dollevoet’s RFC-onderzoeken (Rolling Contact Fatigue) aan de orde. Dollevoet is deskundige op het gebied van wiel/railcontact tussen treinen en de rails.

Sprekers

Ook komen er interessante sprekers uit binnen- en buitenland aan het woord over onderwerpen als zelfdenkend spoor in Zuid-Afrika en wetenschappelijk onderzoek naar HSL-infra in China. Tijdens het symposium wordt er teruggekeken naar wat er in het spoor de afgelopen jaren is bereikt, wat er nu speelt en hoe de toekomstplannen eruit zien.

Op dag twee spreekt Rolf Dollevoet zijn inaugurele rede uit. President-directeur van ProRail Marion Gout-van Sinderen zal de dag openen en namens ProRail een alliantie met de TU Delft ondertekenen. Na de inauguratie is er een diner in de spoorzone in Delft voor degenen die zich hebben geregistreerd. Tijdens RailaHead is er ook een markt met stands van diverse spoorbedrijven zoals Plurrel en Lloyds.

Rolf Dollevoet

Rolf Dollevoet werkt bij de afdeling Assetmanagement van ProRail als systeemspecialist en is al meer dan een jaar deeltijdhoogleraar aan de TU Delft. Hij zette een succesvol onderzoek op naar het wiel/railcontact en werkte het uit tot werkbare onderhoudsconcepten om RCF te bestrijden.

In 2010 promoveerde hij in Twente op het spooronderzoek Head Checks, naar de oorzaken van haarscheurtjes in het spoor. Dit onderzoek leverde een vermindering van onderhoudskosten op van structureel vijftig miljoen euro per jaar. In 2011 kreeg Rolf hiervoor de Jan van Stappen Spoorprijs.

Inschrijven

Wilt u een of meer van de congresdagen bijwonen? Schrijf dan voor 11 oktober gratis in via deze link.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.