Directeur Matthijs Verburg, Meurs HRM, Directeur Dennis Mortier, Consolid

Meurs HRM en Consolid-dochter starten joint venture

Meurs HRM en Consolid-dochter Frink starten een joint venture voor de  selectie en ontwikkeling van personeel onder de naam ‘Meurs Vervoer en Veiligheid’. Samen geven zij organisaties advies en inzicht op het gebied van de geschiktheid, ontwikkeling en loopbaan van medewerkers en flexkrachten. Meurs HRM is expert op het gebied van innovatieve, hoogwaardige online testmogelijkheden. Frink heeft ervaring in assessments voor functies in vervoer en veiligheid.

Kandidaten in de branche vervoer en veiligheid dienen volgens Meurs HRM en Frink op een specifieke manier te worden benaderd. Of het nu gaat om een buschauffeur, treinmachinist of  beveiliger. Allen moeten zij beschikken over flexibiliteit, sociale eigenschappen en onvoorwaardelijke inzet, stellen de organisaties.

Grote vraag naar personeel

Omdat het werk 7 dagen per week en 24 uur per dag plaatsvindt zijn niet alleen wisselende werktijden, maar ook een hoge mate van beschikbaarheid noodzakelijk. De medewerkers werken vooral voor en met mensen, vaak onbekend en wisselend van samenstelling. Kandidaten dienen over een hoge mate van sociale intelligentie te beschikken.

Meurs en Frink stellen dat de branche voor grote uitdagingen staat. De gemiddelde leeftijd is relatief hoog. Zodra de economie weer groei laat zien zal de vraag naar diensten aantrekken. Beide factoren zorgen voor een grote vraag naar personeel. Verwacht wordt dat er een gebrek zal komen aan goed gekwalificeerd personeel. Een goede en effectieve selectie zal dan onontbeerlijk zijn. Ook zal er veel meer gezocht moeten worden in andere sectoren, verwachten zij. Dat vereist kennis buiten het domein vervoer en veiligheid.

Beste kandidaten

Meurs HRM werkt met digitale selectietools waar Frink assessments uitvoert in de eindfase. Door de toepassingen van Meurs Vervoer en Veiligheid in te zetten blijven de beste kandidaten over in het eindtraject. Het niveau van de kandidaten in de eindselectie is hoog en kans op uitval is laag. Dit is ook belangrijk om te voorkomen dat de kandidaten na een intensieve en kostbaar opleidingstraject alsnog buiten de boot vallen.

Directeur Matthijs Verburg van Meurs HRM en directeur Dennis Mortier van Consolid vertellen over de samenwerking:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.