Werknemers stelen 17.000 kilo koper bij Bombardier

De rechtbank van Brugge heeft 19 werknemers van treinfabrikant Bombardier veroordeeld voor koperdiefstal bij het bedrijf. De rechter achtte 19 verdachten schuldig. De werknemer die als eerste werd betrapt werd veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden. De anderen werden wel schuldig bevonden, maar kregen opschorting van straf. Opschorting van straf betekent dat de rechtbank vindt dat bepaalde feiten bewezen zijn, maar toch geen straf wil opleggen.

De werknemers stalen tussen 2003 en 2011 in totaal 17 ton koper. 

Uit verklaringen van de betrokkenen kwam naar voren dat niemand er van opkeek als werknemers koper meenamen.

Op heterdaad betrapt

De zaak kwam aan het licht toen een van de werknemers in 2010  op heterdaad werd betrapt bij de fabriek in Brugge. De betrapte werknemer verlinkte zijn mededaders aan de politie in ruil voor een gunstige ontslagregeling. Het onderzoek dat daarop volgde leidde uiteindelijk naar 19 verdachten, zo meldt De Morgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is journalist van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.