Machinist, NS

Moederbedrijf Consolid neemt belang in RDP Services

Consolid Beheer, het moederbedrijf van detacheringsbedrijf Consolid, heeft een belang van 50 procent genomen in opleiding- en trainingsorganisatie RDP Services. RDP Services is de grootste private aanbieder van opleidingen, trainingen en consultancy op het gebied van Railvervoer.

RDP Services is opgericht door de aandeelhouders Johan Willemen en René Beuzekamp. Consolid Beheer heeft het belang van 50 procent van de aandelen van Beuzekamp overgenomen. Daarmee kan het bedrijf groeien en de continuïteit van de organisatie in de toekomst waarborgen. Willemen behoudt de resterende 50 procent van de aandelen. RDP Services zal als zelfstandige organisatie onder eigen naam en directie in de markt opereren.

Johan Willemen: “Met Consolid als mede-eigenaar krijgt RDP Services een sterke partner, die ons in staat stelt de groei te versnellen en het kwalitatieve fundament te versterken. RDP zal de komende jaren verder investeren in top-docenten en moderne opleidingstechnologie en Consolid biedt ons de managementondersteuning en financiële middelen om die plannen te realiseren.”

Opleidingen

Directeur Dennis Mortier van Consolid Beheer: “Consolid wil, vooral door veel op te leiden, het verschil maken ten opzichte van andere personele dienstverleners en zorgen voor een structurele aanwas van machinisten, om zo toekomstige tekorten het hoofd te bieden. Daarnaast willen wij onze klanten oplossingen bieden bij het groot spooronderhoud het komende decennium, zoals de invoering van ERTMS.”

“Met het belang in RDP Services zijn wij in staat onze klanten maatwerk te bieden op het gebied van de ERTMS-opleiding van machinisten, de tijdelijke vervanging door flexibel inzetbaar personeel en het leveren van de chauffeurs voor de pendelbussen tijdens stremmingen”, aldus Mortier.

Vakmensen

RDP Services bestaat sinds 2001 en is gevestigd in Rotterdam. Opleidingen worden zowel in Rotterdam als bij railbedrijven aangeboden. RDP Services is erkend door de Inspectie Leefomgeving en Transport voor het opleiden van machinisten.

Consolid is het grootste gespecialiseerde uitzend- en detacheringsbureau in Vervoer en Veiligheid. Consolid levert sinds 1990 flexibel inzetbare vakmensen, zoals buschauffeurs, treinmachinisten en beveiligers.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.