ProRail

Geen gedwongen ontslagen bij ProRail tot 2017

Er vallen geen gedwongen ontslagen als gevolg van de reorganisatie bij ProRail tot 2017. Dat is de uitkomst van de cao-onderhandelingen tussen de spoorbeheerder en de vakbonden voor de cao 2013-2015. Dat meldt vakbond FNV Spoor.

ProRail richt een mobiliteitscentrum in en biedt de boventallige medewerker een opleidingsbudget en een opleidingstraject aan. Daarnaast is een loonbod van 3 procent per 1 maart 2014 voor een contract van 24 maanden en verhoging van de onregelmatigheidstoeslag met 10 procent voor nacht, zaterdag en zondag.

AOW-gat

De sociale gevolgen voor OVUT-ers die reeds uit dienst zijn en een AOW-gat hebben worden gerepareerd door ProRail. Zij ontvangen 500 euro per maand totdat ze met pensioen gaan om het AOW-gat te repareren als zij zich opgeven voor een oproeppool.

Er komt een gebruiksvriendelijke variant van het Individueel Keuzebudget (IKB), waarmee werknemers hun eigen arbeidsvoorwaarden kunnen vormgeven.

Pensioenleeftijd

Verder ontwikkelt ProRail een programma waardoor geïnvesteerd wordt in jonge en oudere medewerkers. Daardoor wordt er volgens FNV Spoor  voor gezorgd dat de medewerker goed en veilig zijn pensioenleeftijd behaalt. Het onderhandelingsresultaat moet nog aan de leden worden voorgelegd.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.