Veiligheidshelm, Bert Verwoert en Rein van Noord van VolkerRail

Bril en verlichting verwerkt in nieuwe veiligheidshelm

Spooraannemer VolkerRail heeft een veiligheidshelm in gebruik genomen die medewerkers nog beter kan beschermen. Een veiligheidsbril en verlichting zijn in het ontwerp van de helm verwerkt. Het voordeel van deze helm waar de veiligheidsbril en verlichting aan vast zitten, is dat spoormonteurs er geen losse onderdelen meer hoeven te gebruiken. Zo wordt de kans dat een bril of verlichting verloren raakt kleiner.

De verlichting op de helm is flink verbeterd ten opzichte van de normale, losse verlichting. Spoormonteurs voeren veel van hun werk ’s nachts uit op plaatsen waar geen goede verlichting aanwezig is. Met de geïntegreerde lamp, de Pixa 2, is het mogelijk om met twee verschillende standen te werken. Fel licht voor zicht in de verte en dimlicht voor de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Zo wordt voorkomen dat medewerkers zichzelf verblinden en vermoeide ogen krijgen.

Test

De 3M Peltor G3001 helm is uitvoerig door medewerkers van VolkerRail getest. Hij wordt als comfortabel ervaren doordat hij weinig weegt en prettig zit. Omdat veel werkzaamheden dichtbij elektrische installaties worden uitgevoerd, is de helm elektrisch geïsoleerd tot 1000 Volt.

Het is de bedoeling is dat alle buitenmedewerkers van VolkerRail de nieuwe veiligheidshelm krijgen. ProRail-directeur Marion Gout nam onlangs het eerste exemplaar in ontvangst.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.