studenten, minor Railtechniek, Hogeschool Utrecht

16 hbo-studenten behalen certificaat voor minor Railtechniek

16 hbo-studenten hebben hun certificaat ontvangen voor de minor Railtechniek aan de Hogeschool Utrecht. De nieuwe minor Railtechniek is een nauwe samenwerking tussen de Hogeschool Utrecht, ProRail, Vakgroep Railinfra van Bouwend Nederland, NL Ingenieurs en Rail Infra Opleidingen (RIO). In de minor wordt er vanuit disciplines als civiele techniek, werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde gekeken naar het spoor.

Door de vergrijzing en technologische ontwikkelingen heeft de spoorsector de komende jaren dringend behoefte aan nieuwe hbo-technici die goed kunnen omgaan met de uitdagingen van het spoor. Deze minor kan in de toekomst gaan voorzien in de nieuwe instroom van goed personeel. Er zijn jaarlijks zo’n 100 tot 150 nieuwe medewerkers op hbo- en wo-niveau nodig.

Railtechniek

Vanaf september 2013 kunnen studenten civiele techniek, werktuigbouwkunde, technische bedrijfskunde en elektrotechniek niet alleen deze minor volgen aan de Hogeschool Utrecht, maar zij kunnen zich ook verder specialiseren in de railtechniek. Vanuit hetzelfde samenwerkingsverband is hiervoor de Rail Academy opgezet.

De Rail Academy geeft invulling aan het thema Mobility Technology binnen de Hogeschool Utrecht. De intentie is om te komen tot een doorlopende opleiding railtechniek op mbo-, hbo- en wo-niveau. Het doel van deze onderwijsvernieuwingen is om het aanbod van hoogopgeleide technici beter af te stemmen op de vraag.

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.