Beter sociaal plan voor werknemers VolkerRail

De directie van VolkerRail heeft haar werknemers een hogere ontslagvergoeding aangeboden dan eerder werd voorgesteld. De directie komt daarmee tegemoet aan de eisen van de vakbonden. Dat heeft FNV Bouw bekendgemaakt. Bij VolkerRail verdwijnen 120 banen als gevolg van een reorganisatie. Een afnemende omzet bracht het bedrijf opnieuw in de problemen.

Staking in magazijnen

De directie ging opnieuw met de bonden in overleg nadat werknemers op 7 september het werk neerlegden in de magazijnen van VolkerRail. Zij gingen in staking omdat de directie het bod van een ontslagvergoeding van 0,6 niet verhoogde.

De directie heeft nu een ontslagvergoeding van 0,95 voorgesteld. Het gaat om een sociaal plan dat in 2009 is vastgesteld. Ben Bleumer, regiobestuurder FNV Bouw: “Dit sociaal plan is veel beter. Het is een opsteker voor de onderhandelingen bij andere VolkerWessels-dochters.” FNV Bouw gaat het nieuwe voorstel nu voorleggen aan zijn leden.

Reorganisaties

VolkerRail reorganiseert, net als veel andere dochters van VolkerWessels. Dit is de derde reorganisatie bij VolkerRail. In 2008 en 2009 gingen er ook al arbeidsplaatsen verloren bij VolkerRail.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.