120 banen verdwijnen bij VolkerRailBij VolkerRail verdwijnen 120 banen als gevolg van een reorganisatie. Dat heeft het spoorbedrijf bekendgemaakt. Een afnemende omzet heeft het bedrijf opnieuw in financiële problemen gebracht.

In april 2012 maakte het bedrijf bekend te moeten reorganiseren. De directie heeft in overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden bekendgemaakt dat er 120 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. In 2008 en 2009 gingen er ook al arbeidsplaatsen verloren bij VolkerRail.

Afnemend werkaanbod

Directeur Communicatie Dorien Wietsma van moederbedrijf VolkerWessels: “VolkerRail staat onder druk door een verminderde omzet vanwege afnemend werkaanbod en veranderde contracten van opdrachtgevers. We moeten daardoor keuzes maken.

We zijn nu in overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden. We vragen ze om zo snel mogelijk uitsluitsel te geven zodat de werknemers niet langer in onzekerheid zitten.”

Weer gezond worden

Volgens Wietsma verdwijnen er zowel banen van spoor- als kantoormedewerkers. “De meeste banen zullen echter op kantoor verdwijnen omdat daar een efficiencyslag wordt gemaakt.

Het is de bedoeling dat VolkerRail weer gezond wordt. Deze reorganisatie is nodig om de continuïteit te waarborgen en onze medewerkers zekerheid te kunnen bieden.”

Marieke van Gompel

 

Auteur: Marieke van Gompel

Marieke van Gompel is redacteur van SpoorPro en algemeen hoofdredacteur van ProMedia Group.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.