Doorstart masteropleiding Rail systems niet gelukt

Het is onduidelijk of de opleiding Master of Business in Rail systems van Delft TopTech ooit nog een vervolg krijgt. De opleiding was herzien en zou begin dit jaar een doorstart maken. Dat is niet gelukt.

Eind mei studeerde de laatste student af die enige studievertraging had opgelopen. Formeel was de laatste opleiding twee jaar geleden al beëindigd.

Teruglopend aantal inschrijvingen

De masteropleiding voor de spoorsector die in 2005 van start ging bij TopTech, kampte de laatste tijd met een teruglopend aantal inschrijvingen. De laatste opleiding sloot af met ongeveer zes studenten, terwijl TopTech normaal mikt op twee keer zo veel deelnemers.

De opleiding, die een jaar duurde, bestond uit een deel techniek en organisatie en een deel business. Business in Rail systems kende ook al een voorganger. In die opleiding, in 1999 gestart vanuit de vraag het toenmalige NS Railinfrabeheer (nu ProRail), kwam alleen techniek aan bod, waarna in 2005 een businessdeel is toegevoegd. Sinds 1999 hebben bijna tweehonderd deelnemers de master gevolgd.

Programma herzien

Vanwege de afnemende interesse is het programma herzien. Er is meer samenhang aangebracht in de opleiding. De bedoeling was dat cursisten snel inzicht en een breed overzicht zouden krijgen van de spoorsector op academisch niveau. De opleiding mikte op het toekomstig management in de spoorsector.

De nieuwe master had in januari van dit jaar van start moeten gaan. Dat is niet gebeurd. Het is niet op tijd gelukt om genoeg deelnemers te vinden voor de nieuwe opleiding.

Delft TopTech is onderdeel van de TU Delft.

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.