Nieuwe hoogleraar Railway Engineering TU Delft

De Technische Universiteit Delft heeft dr. ir. Rolf Dollevoet benoemd tot deeltijd hoogleraar Railway Engineering. Hij is deze maand begonnen.

Dollevoet gaat zich binnen de leerstoel Railbouwkunde richten op wetenschappelijk onderzoek voor de spoorbranche, zowel nationaal als internationaal. De insteek van dat onderzoek is om de beschikbaarheid van het spoor te vergroten en samen met de sector innovatieve concepten te stimuleren. Hij is de opvolger van de al een paar jaar vertrokken prof. Coen Esveld, al zijn hun functies niet helemaal vergelijkbaar. Dollevoet krijgt een breder profiel.

Betere aansluiting onderwijs en spoorsector

De nieuwe hoogleraar gaat ook onderwijs geven. Hij krijgt de taak om de aansluiting tussen onderwijs en de spoorsector te verbeteren. Railbouwkunde wil meer studenten aantrekken voor de specialisatie Rail Engineering met oog op de groeiende vraag naar spoorwegbouwkundig ingenieurs. Daarom zullen bachelor-studenten in een eerder stadium in contact worden gebracht met Railbouwkunde.

Behalve hoogleraar aan de TU Delft is Dollevoet ook systeemexpert spoor bij ProRail. Veel vraagstukken op het gebied van veiligheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid waar ProRail zich mee bezighoudt, zijn ook mogelijke onderzoeksonderwerpen voor Railbouwkunde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en 

krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de spoormarkt.

start actie abonnement

Auteur: Yvonne Ton

Yvonne Ton is freelance journalist van SpoorPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.