opruimwerkzaamheden, treinongeval, Duitsland

Twee spoorwerkers onder doden Duits treinongeluk

Twee van de drie doden die in de nacht van donderdag op vrijdag bij een ernstig treinongeluk in Duitsland bij Mülheim am  Main om het leven zijn gekomen, zijn medewerkers van Strukton Rail. Ze waren daar bezig met werkzaamheden aan het spoor. Een van hen was een vaste medewerker, de ander was ingehuurd.

Het derde slachtoffer was de machinist van een regionale trein. Bij het ongeluk raakten ook dertien mensen gewond. Het ongeluk gebeurde doordat een regionale passagierstrein vanuit Frankfurt naar Hanau op een kraan botste die op hetzelfde spoor reed. De trein ontspoorde vervolgens. De hulpdiensten rukten massaal uit. Zo’n tweehonderd mensen zijn ingezet.

Beschadigd

Het spoor raakte beschadigd over een lengte van ongeveer vijfhonderd meter. Politie en justitie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Deutsche Bahn is in het weekend direct begonnen met het herstel van het beschadigde spoor.

Strukton Rail wil desgevraagd verder geen mededelingen doen over het ongeluk of over de spoorwerkzaamheden in Duitsland. “Op dit moment gaat alle aandacht uit naar de opvang van familie en collega”, aldus een mededeling op de website.

Auteur: Yvonne Ton

2 reacties op “Twee spoorwerkers onder doden Duits treinongeluk”

Fam Hermanns|24.04.12|08:08

We wensen alle betrokkennen, familie en stukton, sterkte toe de komende tijd.
We hebben op drie november 2011 van Martin Jansen, die tijdens een treinongeval in zweden is verongelukt afscheid moeten nemen en dit roep weer zoveel herinneringen op.
Groetjes Fam Hermanns-Didam

Priscila|11.06.12|06:37

Da’s nog eens een bizar slechte alineidang om voor het eerst op je site te komen wel een erg mooi gekozen titel: go out and play. En goede songs.Good luck voor de hele fam.groet, wouter

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.